torta od tikvica s mozzarellom

Sastojci:

1/2 kg tikvica (manjih)

1 rola svježeg lisnatog tijesta

2 mozzarelle

naribani parmezan (cca 10 dag)

2,3 režnja češnjaka

peršin

maslinovo ulje

putar

sol, papar

krušne mrvice i brašno za posipanje

"Torta" od tikvica s mozzarellom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Očišćene i oprane tikvice narežite na tanke kolutiće. Na malo maslinovog ulja kratko popržite češnjak, dodajte tikvice pa pržite na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Na kraju posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin.

Na putrom namašćen i pobrašnjen kalup stavite tijesto (po potrebi odrežite krajeve koji vire), lagano ga izbodite vilicom pa pospite polovicom pripremljene količine parmezana.

Potom rasporedite tikvice, komadiće mozzarelle, pospite preostalim parmezanom i s malo krušnih mrvica. Nakapajte s malo maslinovog ulja i pospite s komadićima putra.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-ak minuta, dok “torta” ne dobije zlatnožutu boju. Pustite da se nekoliko minuta ohladi i poslužite.

"Torta" od tikvica s mozzarellom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

"Torta" od tikvica s mozzarellom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

"Torta" od tikvica s mozzarellom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti