“Torta” od tikvica s mozzarellom

Sastojci:
1/2 kg tikvica (manjih)
1 rola svježeg lisnatog tijesta
2 mozzarelle
naribani parmezan (cca 10 dag)
2,3 režnja češnjaka
peršin
maslinovo ulje
putar
sol, papar
krušne mrvice i brašno za posipanje
Priprema:
Očišćene i oprane tikvice narežite na tanke kolutiće. Na malo maslinovog ulja kratko popržite češnjak, dodajte tikvice pa pržite na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Na kraju posolite, popaprite i umiješajte nasjeckani peršin.
Na putrom namašćen i pobrašnjen kalup stavite tijesto (po potrebi odrežite krajeve koji vire), lagano ga izbodite vilicom pa pospite polovicom pripremljene količine parmezana.
Potom rasporedite tikvice, komadiće mozzarelle, pospite preostalim parmezanom i s malo krušnih mrvica. Nakapajte s malo maslinovog ulja i pospite s komadićima putra.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-ak minuta, dok “torta” ne dobije zlatnožutu boju. Pustite da se nekoliko minuta ohladi i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr