torta s borovnicama 2-dilajla

Sastojci:

podloga za tortu:

1 veliko pakiranje piškota

4 dl hladnog mlijeka, ½ dl ruma

za kremu:

45 dag sirnog namaza

3 dl slatkog vrhnja

15 dag štaub šećera

sok i korica 1 neprskanog limuna

1 želatina

za preljev:

45 dag borovnica, 2 dl vode

4 žlice šećera, 1 vrećica vanilin šećera

1 želatina

Torta s borovnicama (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Odaberite prikladan kalup u koji ćete u krug posložiti piškote (da popunite dno) koje ste namočili u mješavini hladnog mlijeka i ruma.

Promiješajte sirni namaz sa šećerom i dodajte slatko vrhnje koje ste istukli u šlag. Naribajte koricu limuna i dodajte limunov sok. Želatinu pripremite po uputama s vrećice (ja sam imala onu koja se pomiješa s 4 žlice vode, pusti da nabubri, a potom otopi na laganoj vatri). Dvije, tri žlice smjese dodajte u želatinu, dobro promiješajte i sjedinite s ostatkom kreme te potom stavite na podlogu od piškota.

Borovnicama dodajte šećer i vodu, pustite da lagano zakuha da ispari višak tekućine, cca 5-8 minuta. Pustite da se malčice ohladi, onda umiješajte želatinu i lagano je otopite u smjesi. Pričekajte da ohladi pa je nanesite preko kreme od sira.

Tortu stavite u hladnjak, najbolje da odstoji preko noći.

Torta s borovnicama (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto borovnica možete koristiti i drugo šumsko voće po izboru, svježe ili zamrznuto (ovisno o sezoni).

Torta s borovnicama (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Torta s borovnicama (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …