Torta s borovnicama

Sastojci:
Za biskvit:
25 dag mljevenih keksa
5 žlica otopljenog maslaca
Za kremu:
40 dag svježeg sira
3 dl slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
20 dag borovnica
1 preljev za torte
Priprema:
Svježi sir pomiješajte s obje vrste šećera i tome dodajte tučeno slatko vrhnje, lagano promiješajte i polako utisnite u podlogu od keksa koje ste prthodno samljeli i s dodatkom maslaca utisnuli u kalup za tortu.
Borovnice isperite, procijedite, uvaljajte u šećer i rasporedite po kremi. Preljev za torte skuhajte prema uputstvu s vrećice i lagano premažite borovnice.
Tortu stavite u hladnjak, najbolje da odstoji preko noći.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)