Torta s jagodama

Sastojci:
20 dag poljubaca
40 dag krem sladoleda od vanilije
30 dag jagoda
4 ploške ananasa
3 kivija
Priprema:
Sat prije upotrebe stavite sladoled u hladnjak da omekša. Operite i očistite jagode, narežite ih na ploškice, pa nekoliko ostavite za ukras. Na pladanj stavite obrub kalupa za tortu, omotajte rastezljivom folijom. Uspite trećinu krupno zdrobljenih poljubaca i nanesite trećinu sladoleda. Poslažite pola narezanih jagoda. Po njima rasporedite kremu i pospite poljupcima. Ponovite još jednom da poljupci budu na vrhu. Utisnite ih i malo poravnajte. Neka se torta u zamrzivaču stvrdnjava jedan sat. Nožem odvojite tortu od obruba pa ga oprezno podignite da torta ostane cijela. Okružite je ananasom, jagodama i narezanim kivijem.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr