Torta sa šumskim voćem (2)

Sastojci:
za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
malo đumbira i kurkume po ukusu
za kremu:
½ kg šumskog voća
½ l vrhnja za šlag
3 dl jogurta
6 žlica šećera
1 vrećica mljevene želatine
Priprema:
Istucite snijeg od bjelanjaka, dodajte šećer, miksajte dalje pa dodaj žumanjak po žumanjak, zatim brašno, malo đumbira i kurkume – neprestano miksajući. Ulijte u kalup za tortu, i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva .
Šumsko voće zagrijte na tavi s dvije žlice šećera pa kad tekućina malo prokuha pustite da se ohladi. 4 žlice šećera umiješajte u jogurt da se otopi i da ne „škljoca“ pod zubima. Istucite vrhnje u šlag (dodajte jedan šlagfiks za svaki slučaj), dodajte mu jogurt i šumsko voće, ali ga procijedite jer će ta tekućina (sirup) poslije poslužiti za preljev. Dodajte želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici. Sve to prelijte preko ohlađenog biskvita u kalupu. Pustite da se stvrdne i uklonite kalup. Prelijte sirupom od šumskog voća.
Napomena:
Izvor:
gastronomika hr., recept Ines Borčić