torta od sumskog voća ines-rez

Sastojci:

za biskvit:

4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna

malo đumbira i kurkume po ukusu

za kremu:

½ kg šumskog voća

½ l vrhnja za šlag

3 dl jogurta

6 žlica šećera

1 vrećica mljevene želatine

Priprema:

Istucite snijeg od bjelanjaka, dodajte šećer, miksajte dalje pa dodaj žumanjak po žumanjak, zatim brašno, malo đumbira i kurkume – neprestano miksajući. Ulijte u kalup za tortu, i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva .

Šumsko voće zagrijte na tavi s dvije žlice šećera pa kad tekućina malo prokuha pustite da se ohladi. 4 žlice šećera umiješajte u jogurt da se otopi i da ne „škljoca“ pod zubima. Istucite vrhnje u šlag (dodajte jedan šlagfiks za svaki slučaj), dodajte mu jogurt i šumsko voće, ali ga procijedite jer će ta tekućina (sirup) poslije poslužiti za preljev. Dodajte želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici. Sve to prelijte preko ohlađenog biskvita u kalupu. Pustite da se stvrdne i uklonite kalup. Prelijte sirupom od šumskog voća.

Napomena:

Izvor:

gastronomika hr., recept Ines Borčić

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …

cokoladni mousse

Čokoladni mousse

               …