Torta sa šumskim voćem

Sastojci:
za biskvit:
16 dag mljevenih lješnjaka
15 dag šećera u prahu
15 dag čokolade u prahu
7 dag putra
6 jaja
1 žlica ruma
1 žlica konjaka
1 žlica glatkog brašna
za nadjev:
40 dag šumskog voća po želji (borovnice, maline, kupine, ribizle)
malo šećera
za preljev:
2 i pol dl slatkog vrhnja (dobro ohlađenog)
5 dag čokolade u prahu
1 kremfiks
Priprema:
Smiksajte putar, šećer, žumanjke, rum i konjak. Dodajte čokoladu i opet miksajte. Ručno umiješajte lješnjake i na kraju snijeg od bjelanjaka (s malo soli).
Izlijte u okrugli kalup i pecite na 180 stupnjeva cca 35 minuta. Ispečeni biskvit pažljivo izdubite nožem cca 2 cm s time da ostavite rub debljine isto cca 2 cm. Komade biskvita koji ste izdubili stavite u pećnicu da se malo posuše i stvrdnu.
Zamrznuto šumsko voće (u sezoni svježe) stavite u manji pleh ili vatrostalnu posudu, pospite s malo šećera pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 -200 stupnjeva 10-ak minuta, da prokuha i pusti sok. Možete i na ploči.
U još topli biskvit, tj. u „krater“ polako lopaticom stavite prokuhano šumsko voće i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Slatko vrhnje 15-ak minuta držite u zamrzivaču, ulijte ga u rashlađenu posudu i istucite s kremfiksom i čokoladom u gustu smjesu kojom premažite tortu. Na kraju pospite osušenim i izmrvljenim komadima biskvita.
Do posluživanja držite u hladnjaku.
Napomena:
Ako vam ostane torte, spremite u zamrzivač.
Izvor:
gastronomika.hr