tortice-sa-šparugama

Sastojci:

(za 6 osoba)

10 dag brašna

5 dag maslaca ili margarina

4 dag mljevenih badema ili lješnjaka

1 jaje

18 tankih šparoga

2 krumpira

2 male rajčice za ukras

ulje

sol

papar

Priprema:

Namrvite brašno s bademima i maslacem te malo posolite. Dodajte žumanjak i brzo zamijesite tijesto – po potrebi dodajte malo hladne vode. Omotajte tijesto rastezljivom folijom i stavite u hladnjak. Skuhajte krumpir. Očišćene šparoge skuhajte u slanoj vodi. Prepolovite ih uzdužno i ostavite nekoliko za ukras. Preostale narežite na kockice pa tako narežite i oguljeni krumpir. Pomiješajte, posolite, popaprite i po ukusu zakiselite limunovim sokom. Razvaljajte tijesto na 3 mm debljine i utisnite u 6 malih kalupa. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tortice napunite nadjevom pa ukrasite prepolovljenim vrhovima šparoga i kriškama rajčica.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …