Tortice sa šparogama

Sastojci:
(za 6 osoba)
10 dag brašna
5 dag maslaca ili margarina
4 dag mljevenih badema ili lješnjaka
1 jaje
18 tankih šparoga
2 krumpira
2 male rajčice za ukras
ulje
sol
papar
Priprema:
Namrvite brašno s bademima i maslacem te malo posolite. Dodajte žumanjak i brzo zamijesite tijesto – po potrebi dodajte malo hladne vode. Omotajte tijesto rastezljivom folijom i stavite u hladnjak. Skuhajte krumpir. Očišćene šparoge skuhajte u slanoj vodi. Prepolovite ih uzdužno i ostavite nekoliko za ukras. Preostale narežite na kockice pa tako narežite i oguljeni krumpir. Pomiješajte, posolite, popaprite i po ukusu zakiselite limunovim sokom. Razvaljajte tijesto na 3 mm debljine i utisnite u 6 malih kalupa. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tortice napunite nadjevom pa ukrasite prepolovljenim vrhovima šparoga i kriškama rajčica.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr