toskanska juha2

Sastojci:

2 glavice luka

2 crvene paprike

1 stapka grmolikog celera

1 kg rajčica

4 žlice maslinova ulja

1 l vode

po prstovet soli i papra

4 jaja

4 žlice naribana parmezana

8 malih odrezaka bijelog kruha

Toskanska juha od rajčice i paprike, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Luk ogulimo i narežemo na kocke. Paprike raspolovimo, očistimo od pregradnih opna i sjemenki, operemo, obrišemo i narežemo na rezance. Celer narežemo na ploškice. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenki i narežemo na kocke. U loncu za juhu ugrijemo maslinovo ulje i na njemu staklasto popržimo luk. Dodamo rezance paprike, ploškice celera i kocke rajčice, malo pržimo pa na vrlo blagoj temperaturi pirjamo pokriveno 10-ak minuta. Zakuhamo vodu i prelijemo povrće. Juhu posolimo i popaprimo, poklopimo i kuhamo još 10-15 minuta na blagoj vatri. Jaja razmutimo s parmezanom. Kruh zlatnosmeđe popržimo. Juhu skinemo sa štednjaka i još jednom začinimo. Smjesu jaja i sira brzo umiješamo u juhu. Popržene odreske bijelog kruha stavimo u duboke tanjure i prelijemo juhom.

Toskanska juha od rajčice i paprike, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Toskanska juha od rajčice i paprike, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni talijanski recept

Toskanska juha od rajčice i paprike, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

napuljska juha

Napuljska juha

               …

juha od rajcica

Domaća juha od rajčica

           …

žuta juha s mahunama

Žuta juha s mahunama

               …