Toskanska juha od rajčice i paprike

Sastojci:
2 glavice luka
2 crvene paprike
1 stapka grmolikog celera
1 kg rajčica
4 žlice maslinova ulja
1 l vode
po prstovet soli i papra
4 jaja
4 žlice naribana parmezana
8 malih odrezaka bijelog kruha
Priprema:
Luk ogulimo i narežemo na kocke. Paprike raspolovimo, očistimo od pregradnih opna i sjemenki, operemo, obrišemo i narežemo na rezance. Celer narežemo na ploškice. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenki i narežemo na kocke. U loncu za juhu ugrijemo maslinovo ulje i na njemu staklasto popržimo luk. Dodamo rezance paprike, ploškice celera i kocke rajčice, malo pržimo pa na vrlo blagoj temperaturi pirjamo pokriveno 10-ak minuta. Zakuhamo vodu i prelijemo povrće. Juhu posolimo i popaprimo, poklopimo i kuhamo još 10-15 minuta na blagoj vatri. Jaja razmutimo s parmezanom. Kruh zlatnosmeđe popržimo. Juhu skinemo sa štednjaka i još jednom začinimo. Smjesu jaja i sira brzo umiješamo u juhu. Popržene odreske bijelog kruha stavimo u duboke tanjure i prelijemo juhom.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni talijanski recept