baba kuha - vinjeta

Sastojci:

60 dag janjećih fileka (tripica)

1 i ½ glavica luka

1 kitica peršina

5 listića bosiljka

2 lista lovora

4 osrednje rajčice

30 dag mladog krumpira

2 žlice ulja

soli i papra po želji

Tripice od janca (janjeći fileki), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Isjeckani luk ispržiti na ulju da porumeni. Tripice razrezati na komadiće veličine pola prsta te lagano ispržiti. Peršin i bosiljak isjeckati i dodati jelu. Rajčice oljuštiti i isjeckane dodati jelu. Pirjati dok se rajčica ne raspadne. Dodati soli, papra, lovor, malo mlake vode, pirjati na laganoj vatri 1 sat (po potrebi dodavati malo mlake vode), često miješati. Dodati mladi krumpir oljušten i nasjeckan na kockice te kuhati (po potrebi dodati mlake vode) dok se krumpir ne zgotovi (ne dozvoliti da se krumpir raspadne). Poslužiti toplo.

Tripice od janca (janjeći fileki), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Tripice od janca (janjeći fileki), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

Tripice od janca (janjeći fileki), 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …