tripice s palentom

Sastojci:

tripice 0,40 kg

kapula 0,40 kg

panceta 0,20 kg

koža od pancete

češnjak (po želji)

crvena paprika

peršin

sol, papar

list lovora

palenta 0,30 dkg

Tripice s palentom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Tripice treba skuhati dan ranije i pritom “zasmrditi” kuću.

Kada se ohlade valja ih narezati na rezence 3 cm duge i ne šire od pola centimetra.

Kapulu sitno narezati, baciti na ulje i dobro zdinstati (pirjati). Dodati sol i papar, ubaciti narezane tripice i pancetu pa pustiti da se sve malo poveže. Potom dodati crvenu papriku, list lovora i podlijevati vodom po potrebi. Crvenu papriku valja ubaciti čim prije da se dobro raskuha, da se ne vide zrnca od paprike.

Prije serviranja dodati nasjeckani peršin.

Palentu bacimo u kipuću, slanu i  nauljenu vodu  i miješamo do željene gustoće. Kada se zgusne, pustimo da se malo ohladi da ne bude servirana kao kaša i da se može lijepo vaditi pa poslužimo.

Tripice s palentom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Iz zbirke recepata Kristiana Kozmića “Primorski pijat” (Adamić, Rijeka), foto: Petar Fabijan

Tripice s palentom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Kristian Kozmić, "Primorski pijat"

Tripice s palentom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti