Tropski sorbetto

Sastojci:
(za 4 osobe)
7,5 dl soka od tropskog voća (100-postotnog, bez šećera)
2 žlice šećera od šećerne trske
½ čaše bijelog vina
1 bjelanjak
listići svježe mente
Priprema:
Rastopite šećer u 2 žlice tople vode, umiješajte u sok od tropskog voća, dodajte vino i lagano umiješajte snijeg od bjelanjka. Dobivenu smjesu ulijte u posudu za duboko zamrzavanje. Svakih pola sata (u 6 navrata) smjesu promiješajte kako bi sorbet dobio odgovarajuću, blago zrnatu konzistenciju.
Sorbetto poslužite u staklenim čašama za sladoled (ili voćni kup) i ukrasite listićima svježe mente.
Ovu ledenu slasticu možete pripremiti i u aparatu za pripremanje sladoleda.
Napomena:
Izvor:
cucchiaio d'argento