tropski sorbet-

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

7,5 dl soka od tropskog voća (100-postotnog, bez šećera)

2 žlice šećera od šećerne trske

½ čaše bijelog vina

1 bjelanjak

listići svježe mente

Priprema:

Rastopite šećer u 2 žlice tople vode, umiješajte u sok od tropskog voća, dodajte vino i lagano umiješajte snijeg od bjelanjka. Dobivenu smjesu ulijte u posudu za duboko zamrzavanje. Svakih pola sata (u 6 navrata) smjesu promiješajte kako bi sorbet dobio odgovarajuću, blago zrnatu konzistenciju.

Sorbetto poslužite u staklenim čašama za sladoled (ili voćni kup) i ukrasite listićima svježe mente.

Ovu ledenu slasticu možete pripremiti i u aparatu za pripremanje sladoleda.

Napomena:

Izvor:

cucchiaio d'argento

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

sorbet s lubenicom

Sorbetto od lubenice

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …