tufahije mimamovic rez

Sastojci:

12 većih delišes jabuka
8 dl vode
50 dag šećera
2 vanilin šećera
1 vrhnje za šlag

oko 20 dag mljevenih oraha

1 limun

Tufahije, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U lonac stavite vodu, dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok. Kad voda zakuha u nju stavite jabuke, koje ste prethodno ogulili i izdubili im sredinu. Dok se jabuke kuhaju na srednjoj temperaturi (oko15 minuta), povremeno ih okrećite, dok ne dobiju staklasto žutu boju. Izvadite ih i staviti hladiti u zdjelice (vodu u kojoj su se kuhale sačuvajte).
Izmiješajte mljevene orahe s vodom u kojoj su se kuhale jabuke da dobijete čvršću smjesu i u to dodajte dio šlaga.
Punite jabuke smjesom (u svaku stavite cca 3 žličice) i ukrasite ih s malo šlaga i po želji s višnjama iz kompota.

Tufahije, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Tufahije, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Majde Imamović

Tufahije, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti