tuna pašticada

Sastojci:

800 g svježeg odreska jadranske tune

2 glavice češnjaka

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

5 ml vinskog octa, 20 ml crnog vina (dalmatinskog plavca)

10 ml slatkog desertnog vina (dalmatinskog prošeka)

20 komada suhih šljiva

5-6 klinčića

svježe samljeveni crni papar

Tuna pašticada, 3.6 out of 5 based on 7 ratings

Priprema:

U visokoj posudi prepržiti odreske tune s obje strane na maslinovom ulju dok ne dobiju zamamnu zlaćanu boju, potom dodati zgnječene režnjeve češnjaka, ocat, prstohvat soli, papar i klinčiće, poklopite i kuhajte 35 minuta na laganoj vatri. Kad smjesa zakuha dodati plavac, a ukoliko je potrebno, tijekom kuhanja i još nekoliko žlica vode. Dodati suhe šljive i prošek, te kuhati još 10 minuta. Gotovo jelo treba odstajati 10 minuta, a onda ga valja poslužiti uz krumpirove njoke i zelenu salatu ili radić. Obrok će biti savršen uz čašu crnog vina, po preporuci autora – plavca ili terana.

Prehrambene vrijednosti po porciji: 316 kcal, 30 g proteina, 14 g masti, 19 g ugljikohidrata, 94 g kolesterola, 62 g natrija

Tuna pašticada, 3.6 out of 5 based on 7 ratings

Napomena:

Recept preuzet iz prve europske kardio-kuharice, The European Cook Book, u kojoj su se našli i hrvatski recepti, objavljeni na kardioteka.hr

Autor recepata je prof.dr.sc. Davor Miličić, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Zagreb i dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu, te predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva.

Tuna pašticada, 3.6 out of 5 based on 7 ratings

Izvor:

Europska kardio-kuharica (The European Cook Book)

 

 

 

 

Tuna pašticada, 3.6 out of 5 based on 7 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.6/5 (7 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

buzara od školjaka ines

Buzara od školjaka

           …