Turuip lignje

Sastojci:
lignje cijele
bijela repa
peršin
pistacije
rajčica
timijan
maslinovo ulje
sol
papar
bijelo vino
Priprema:
Lignje očistiti i oprati. Odvojiti krakove. Repu oguliti i narendati. Pistacije samljeti na srednje komadiće, češnjak sitno isjeckati. Na vrelom maslinovom ulju prepeći repicu, dodati češnjak, pistacije, isjeckane krakove lignji, peršin, podliti bijelim vinom. Ne smiju biti premekane niti vodenaste, tj. repica mora hrskati. Vino do kraja reducirati. Dodati papar i sol. Potom napuniti lignje i staviti ih u pećnicu na 220 stupnjeva. Na vrućem maslinovom ulju prepeći očišćenu i nasjeckanu rajčicu, dodati papar i sol, i na kraju timijan.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ivana Đokić, Masterchef