Umak od badema

Sastojci:

1 dl slatkog vrhnja, 3 žlice jogurta ili kiselog vrhnja,1 žličica meda, 50 g badema, prstovet svježe naribanog đumbira.

Priprema:

Bademe sameljite, a jednu žlicu sitno nasjeckajte. Vrhnje istucite srednje čvrsto. Samljevene bademe promiješajte s medom i razrijedite s jogurtom. Dodajte malo đumbira i nasjeckane bademe pa tu mješavinu lagano izmiješajte s tučenim vrhnjem dok ne dobijete pjenastu kremu. Umak odlično paše uz sve voćne salate.

Izvor:

Vegetarijanska kuhinja

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja