OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1/2 kg očišćenih sipica (mogu biti iz leda)

20 dag zamrznutog graška (svježeg u sezoni)

4 dl pasate ili pelata (umak od rajčice)

1 glavica luka (kapule)

1 svežnjić svježeg peršina

1-2 peperoncina

4-5 režnjeva češnjaka

sol i papar

1 dl bijelog vina

maslinovo ulje

 

Umak od sipa i graška s tjesteninom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dobro operite očišćene sipice, narežite ih i osušite ih. Ukoliko koristite zamrznute ostavite ih večer prije u hladnjaku da se odmrznu.

U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite sitno nasjeckani luk, češnjak i peperoncino.

Dodajte sipice pa i njih kratko popržite, ulijte vino i kad ishlapi dodajte grašak i rajčicu.

Poklopite i kuhajte 30-35 minuta na srednjoj vatri. Pred kraj kuhanja posolite, popaprite po ukusu i dodajte peršin.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu (po izboru) i prelijete umakom.

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

sipice s graškom priprema

Umak od sipa i graška s tjesteninom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto tjestenine možete kao prilog poslužiti palentu.

Umak od sipa i graška s tjesteninom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Gastronomika

Umak od sipa i graška s tjesteninom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

crni rizot neki

Crni rižoto od sipa

           …