Umak od sipa s tjesteninom

Sastojci:
1/2 kg očišćenih sipa
1 kapula (luk)
5-6 režnjeva češnjaka
2 stapke celera
1 mrkva
bijelo vino (cca pola čaše)
maslinovo ulje
sol, papar
peršin
veća konzerva pelata
tjestenina po izboru
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckanu kapulu, celer koji će umaku dati poseban gušt i mrkvu (možete je i naribati). Dodajte narezane sipe, vino pa kad ishlapi dodajte nasjeckani češnjak, pelate, peršin, sol i papar po ukusu pa na srednjoj vatri kuhajte dok sipe ne omekšaju (ovisno o njihovoj veličini).
U međuvremenu skuhajte tjesteninu, procijedite, prelijte umakom i poslužite. Po želji možete nakapati malo maslinovog ulja i popapriti.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr