OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1/2 kg očišćenih sipa

1 kapula (luk)

5-6 režnjeva češnjaka

2 stapke celera

1 mrkva

bijelo vino (cca pola čaše)

maslinovo ulje

sol, papar

peršin

veća konzerva pelata

tjestenina po izboru

Umak od sipa s tjesteninom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckanu kapulu, celer koji će umaku dati  poseban gušt i mrkvu (možete je i naribati). Dodajte narezane sipe, vino pa kad ishlapi dodajte nasjeckani češnjak, pelate, peršin, sol i papar po ukusu pa na srednjoj vatri kuhajte dok sipe ne omekšaju (ovisno o njihovoj veličini).

U međuvremenu skuhajte tjesteninu, procijedite, prelijte umakom i poslužite. Po želji možete nakapati malo maslinovog ulja i popapriti.

Umak od sipa s tjesteninom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umak od sipa s tjesteninom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Umak od sipa s tjesteninom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

špageti s jakobovim kapicama

Špageti s Jakobovim kapicama

                 …