pinca mila2

Sastojci:

1 kg brašna 1 dl mlijeka 3 dag kvasca 6 jaja + 1 za premazivanje 4 žumanjka 25 dag putra ili masla 25 dag šećera u prahu 1-2 žlice maraschina 1-2 žlice ruma naribana korica neprskanog limuna i naranče 10 dag grožđica 1 žlica soli krupni šećer za posipanje

Uskršnja pinca (pogača ili sirnica), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U mlako mlijeko namrvite kvasac, dodajte po žlicu brašna i šećera i pustite da se diže na toplom. Umiješajte 2 jaja i polovicu preostalog brašna. Dobro izmijesite i ostavite na toplom cca 2 sata. Potom primiješajte sve ostale sastojke osim grožđica, naribane korice limuna i naranče i ruma u kojem ćete namakati grožđice. Dugo i čvrsto mijesite, prekrijte stolnjakom ili luhinjskim krpama pa pustite preko noći na sobnoj temperaturi. Premijesite, dodajte grožđice koje ste prethodno namočili u rumu, limunovu i narančinu koricu.  Tijesto podijelite u tri dijela i oblikujte pince, koje prije pečenja triput zarežite da bi se površina raspukla. Premažite ih umućenim jajetom, pospite krupnim šećerom i pustite još malo da se dižu na toplome. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 50 minuta (ovisno o pećnici).

Uskršnja pinca (pogača ili sirnica), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Uskršnja pinca (pogača ili sirnica), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, blagdanska kuharica

Uskršnja pinca (pogača ili sirnica), 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti