Uskršnje kuke

Sastojci:
maslinovo ulje
šparoge (1 vezica)
jaja (3 komada)
sol, papar (po okusu)
ombolo (50 g)
ružmarin (1 grančica)
bob (100 g)
pola komorača
bijelo vino (3 žlice)
kiselo vrhnje (1 žlica)
bijeli luk (1 češanj)
ljubičasti luk (pola glavice)
Priprema:
Šparoge oprati i otkinuti mekani dio. Staviti u kipuću vodu sa soli, 2 – 3 minute dok pusti zelenu boju. Izvaditi i staviti pod hladnu vodu, da prekine proces kuhanja. U međuvremenu očistiti bob od korice i staviti da se kuha te posoliti vodu. Zatim skinuti listiće sa grančice ružmarina i isjeckati na malo krupnije komadiće. Ljubičasti luk isjeckati na sitne kockice i karamelizirati na maslinovom ulju i šećeru. Jaja razbiti u zdjelu, ubaciti ružmarin, luk, sol i papar i dobro izmutiti pjenjačom. Izliti u vrelu tavu i ispeći kao omlet.
Isjeći ombolo. Izrezati komorač na tanke trakice i prepeći na maslinovom ulju. Procijediti bob, staviti u posudu za miksanje sa komoračem, vinom, solju, paprom i vodom u kojoj se kuhao bob. Isjeckati češanj bijelog luka na sitno i baciti na vrelo maslinovo ulje. Popržiti malo, ubaciti izmiksanu smjesu, malo prokuhati i na kraju dodati žlicu kiselog vrhnja. Omlet izvaditi iz tave, poredati ombolo, staviti šparoge na kraj da vrhovi vire van, zarolati i odrezati jedan dio da bude ravan.
U tanjur uliti emulziju od boba i komorača i u to staviti omlet sa šparogama. Politi s kojom kapi maslinovog ulja i ukrasiti s kojim cvjetićem od ružmarina.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Ivana Đokić, Masterchef