valjušci od buče

Sastojci:

1 kg buče

30 dag brašna

2 jaja

1 žumanjak

5 dag maslaca

10-ak dag naribanog sira po izboru (grojer/gauda/ementaler)

3-4 žlice naribanog parmezana

muškatni oraščić

10-ak listića kadulje (kuš)

sol, papar

Njoki od buče s kaduljom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Meso buče (buća/bundeva/tikva) narežite jna kocke i kuhajte 20 minuta u slanoj vodi da omekša. Ohlađeno zgnječite u pire pa miješajte na laganoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina. U mlaku kašu umiješajte brašno, potom vilicom pomiješana jaja i žumanjak, naribani sir, sol, papar i muškatni oraščić. Miješajte kuhačom da dobijete čvrsto tijesto. Pustite da na hladnom odleži 1 sat.

Tijesto na pobrašnjenoj površini podijelite i razvaljajte u „kobasice“. Narežite ih na  njoke (valjušci) dugačke cca 2 cm i svaki malo pritisnite vilicom ili prođite preko ribeža. Skuhajte ih u kišućoj slanoj vodi, a potom procijeđene kratko popržite na maslacu. Dodajte kadulju, pospite parmezanom i poslužite.

Njoki od buče s kaduljom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Njoki od buče s kaduljom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

Njoki od buče s kaduljom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …