varenac-od-povrća

Sastojci:

(za 4 osobe)

4 tikvice

6 listova blitve

1 glavica luka

1 grančica celera

1 jaje

1 bjelanjak

5 dag mekanog dijela svježeg kruha

1 dl vrhnja

peršin

ulje

sol, papar

Varenac od povrća, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očistite tikvice i blitvu pa ih krupno narežite. Dodajte krupno nasjeckani celer i luk. Pirjajte sve sa 3 žlice ulja na niskoj temperaturi, poklopite i pirjajte još 15 minuta. Posolite i kad se ohladi dodajte mekani dio kruha, peršin, sol, vrhnje i jaje pa sve dobro izmiješajte mikserom. Posolite, popaprite. Uspite u dobro namašten kalup od litre. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Varenac od povrća, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Varenac od povrća, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Varenac od povrća, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

salata od avokada, naranče i piletine lotte

Salata od avokada, naranče i...

               …

pohana mozzarella2

Pohana mozzarella

       …

pašta sa šinatom

Pašta sa špinatom

         …