Varivo od ječma i povrća

Sastojci:
2 šalice ječma
2,3 mrkve
1 kapula (luk)
pastrnjak, korijen i lišće peršina
2 tikvice, 20 dag šampinjona
1 veći poriluk
2 režnja češnjaka
kurkuma, đumbir (svježi ili u prahu)
maslinovo ulje
povrtna juha
Priprema:
Ječam (orzo) namočite preko noći. Kuhajte gad dok ne omekša (možete u express loncu).
Sitno nasjeckajte povrće. Na maslinovom ulju najprije pirjajte kapulu (luk), dodajte korjenasto povrće, gljive, poriluk pa češnjak. Posolite, začiniti kurkumom i đumbirom po ukusu te dodajte ječam. Podlijte povrtnom juhom i kratko kuhajte dok se povrće i ječam ne povežu. Pospite peršinovim lišćem i poslužite.
Napomena:
Izvor:
recept Jelene Mandić-Mušćet