varivo od ječma i povrća1

Sastojci:

2 šalice ječma

2,3 mrkve

1 kapula (luk)

pastrnjak, korijen i lišće peršina

2 tikvice, 20 dag šampinjona

1 veći poriluk

2 režnja češnjaka

kurkuma, đumbir (svježi ili u prahu)

maslinovo ulje

povrtna juha

Varivo od ječma i povrća, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ječam (orzo) namočite preko noći. Kuhajte gad dok ne omekša (možete u express loncu).

Sitno nasjeckajte povrće. Na maslinovom ulju najprije pirjajte kapulu (luk), dodajte korjenasto povrće, gljive, poriluk pa češnjak. Posolite, začiniti kurkumom i đumbirom po ukusu te dodajte ječam. Podlijte povrtnom juhom i kratko kuhajte dok se povrće i ječam ne povežu. Pospite peršinovim lišćem i poslužite.

Varivo od ječma i povrća, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Varivo od ječma i povrća, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Jelene Mandić-Mušćet

 

 

Varivo od ječma i povrća, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

aromatični zapečeni krumpir edita

Aromatični zapečeni krumpir

                   

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom