vege lazanje2

Sastojci:

20 – 25 dag lazanja
15 dag sojinih ljuskica
1 poriluk
1 mrkva
1 crvena ili zelena paprika (rog ili babura)
1 kapula (luk)
2-3 režnja češnjaka
5-6 šampinjona
1-2 dl salse od pomidora
sol, papar, origano
cca 5 dag parmezana
maslinovo ulje

Vege lazanje, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Sojine ljuskice namačite u vodi 10-ak minuta. Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckano povrće (osim šampinjona) i kad malo omekša dodajte začine, salsu (umak od rajčice) i namočenu soju.
Kad je ta smjesa gotova, napravite bešamel: u posudici  zagrijte masnoću (putar/margarin/ulje), na to dodajte brašno, malo popržite dok ne dobijete kompaktnu smjesu koju onda uz stalno miješanje (kako bi se izbjegle grudice) podlijevajte mlijekom ili vodom (2-3 dl). Na kraju dodajte – sol, papar, muškatni oraščić  i maknite s vatre.

Protvan namastite (možete dodati malo salse), složite red lazanja, nanesite smjesu od soje i povrća, na to malo bešamela i salse. Tako redom slažite dok vam ne ponestane materijala (broj redova ovisi o veličini posude). Zadnji red lazanja prelijte bešamelom i salsom, iskosanim šampinjonima, pospite origanom i nakapajte maslinovim uljem.

Stavite peći 20-ak minuta u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pred kraj pečenja pospite parmezanom i pustite u pećnici 5 min.

Vege lazanje, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Vege lazanje, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

 

 

 

Vege lazanje, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …