vijenac od jagoda dilajla

Sastojci:

20 dag maslaca

20 dag šećera

4 jaja

20 dag brašna

1 žličica pecilnog praška

1 dl ulja

20 dag očišćenih jagoda

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Maslac dobro izradite sa šećerom, polako dodajte jedno po jedno jaje, ulje i brašno pomiješano s pecilnim praškom. Odvojite jednu trećinu smjese i umiješajte mak.

U kalup prvo stavite bijeli dio smjese, potom onaj s makom, posložite jagode i biskvit pecite u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva.

Ispečeni kolač obilato pospite šećerom u prahu.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

mjeseci1-edita

Mjeseci

     …