vijenac od jaja, šparoga i šunke dilajla

Sastojci:

pakiranje lisnatog tijesta

za nadjev:

1 mala glavica kapule (luk)

1 velika šaka očišćenih samoniklih šparoga

10 dag kuhane šunke

10 dag krem sira

5 jaja

0,5 dl mlijeka

sol

Priprema:

Na masnoći prodinstajte nasjeckanu kapulu, dodajte šparoge, malo posolite i još kratko dinstajte. Posebno umutite jaja s mlijekom, umiješajte krem sir, sve to uz nasjeckanu šunku dodajte šparogama i još malo lagano dinstajte da se nadjev stisne.

Lisnato tijesto režite na trokute (16), posložite ih na masni papir, napunite nadjevom i lagano zarolajte (višak tijesta možete odrezati ili ostaviti za ukras).

Vijenac pecite oko pola sata na 180 stupnjeva, dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Napomena:

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ulje s bosiljkom glavna

Ulje s bosiljkom

Ulje s bosiljkom je odličan začin za jela od rajčica i sve ostalo povrće, kao i za ribu ili piletinu. Nije samo ukusno nego i izgleda efe…