vocna torta s jogurtom-rez

Sastojci:

za biskvit:

4 jaja

8 dag šećera

4 žlice mlijeka

7 dag oštrog brašna

1 pecilni prašak

za kremu:

5 dl jogurta

1 kg malina (jagoda ili drugog voća po izboru)

2,5 dag želatine

1 dl vode

5 dl vrhnja za šlag

20 dag šećera u prahu

Voćna torta s jogurtom, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Umiješajte sastojke za biskvit pa smjesu ulijte u kalup za torte i pecite cca pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kad se biskvit malo prohladi dodajte kremu koju ćete napraviti na sljedeći način:

Pripremite želatinu prema uputi na pakiranju i umiješajte je u jogurt. Polovicom količine opranog voća prekrijte biskvit, ostatak smiksajte i pomiješajte s jogurtom, šećerom, šlagom  i prelijte preko svega.
Prije posluživanja držite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje da odstoji preko noći.

Voćna torta s jogurtom, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Voćna torta s jogurtom, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika hr, recept Edite Goldstein

Voćna torta s jogurtom, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti