Voćno iznenađenje od jabuke i ananasa

Sastojci:

svježa jabuka
kompot od ananasa (kolutići)
jaja
med
limun
mlijeko
šećer
pšenični gris
orasi

Voćno iznenađenje od jabuke i ananasa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Pšenični gris skuhamo u mlijeku sa šećerom i ostavimo da se ohladi. U njega dodamo jedan žumanjak i malo soli te napravimo pogačice veličine kolutića ananasa. Ananas i očišćenu jabuku izrezanu na kolute karameliziramo u šećeru na tavi te dodamo sok od ananasa i malo limuna. Ostavimo da se izdinsta tako dugo dok jabuka ne postane meka. Maknemo s vatre i pustimo da se ohladi. Od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg sa šećerom te ga ispečemo na tavi. Prvo stavimo gris pa zatim ananas, pečeni bjelanjak, te na kraju jabuku. Sve to skupa prelijemo s preljevom.

preljev:

Rastopimo šećer, dodamo malo meda, limunovog soka, soka od ananasa i drobljenih oraha. Sve to kuhamo tako dugo dok se sve skupa ne izreducira i postane ljepljivo kao med.

Dobar tek!

Voćno iznenađenje od jabuke i ananasa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Voćno iznenađenje od jabuke i ananasa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Ljubo Matulin, Masterchef

Voćno iznenađenje od jabuke i ananasa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti