zapečena blitva sa sirom edita

Sastojci:

70-ak dag mlade blitve

1 luk (kapula)

maslinovo ulje, cca 2 žlice

2 češnja češnjaka
3 velike žlice sitnih zobenih pahuljica
2 jaja

sol, papar
10-ak dag sira po ukusu (ementaler/ gauda/ parmezan)

Zapečena blitva sa sirom , 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Na zagrijanom ulju prodinstajte nasjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak i narezanu blitvu. Kad blitva malo uvene, dodajte začine, zobene pahuljice i pirjajte još 10-ak minuta.
Pirjanu blitvu premjestite u nauljenu  posudu za pečenje.
Jaja razmutite, posolite, popaprite i umiješajte naribani sir pa ih prelijte preko blitve i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

Zapečena blitva sa sirom , 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Zapečena blitva sa sirom , 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

recept Edite Goldstein

Zapečena blitva sa sirom , 4.5 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

-puzici s rigom

Pužići s rigom

               …