Zapečena cvjetača s rajčicama

Sastojci:
1 glavica cvjetače (oko 700g)
1 glavica luka
2 žlice ulja
300 g rajčica
1 žlica pirea od rajčica
1 žličica šećera
1 žličica sjeckanog mažurana
4 žlice ribanog sira
sol
papar
Priprema:
Očistite cvjetaču od lišća, prorežite joj korijen i spustite je u kipuću posoljenu vodu pa kuhajte otprilike 20 minuta. Ocijedite je i rastavite na cvjetiće. Ostavite je na toplom. U međuvremenu na ulju proprijajte nasjeckani luk, dodajte oguljene i narezane rajčice, vodom razmućeni pire od rajčica i nasjeckani mažuran. Pospite žličicom šećera. Posolite i popaprite po želji. Umak pirjajte na tihoj vatri desetak minuta. Kuhanu cvjetaču složite u vatrostalnu zdjelu, prelijte je umakom, pospite obilno ribanim sirom i zapecite u pećnici dvadesetak minuta.
Napomena:
Izvor:
Vegetarijanska kuhinja