pita s jagodama dilajla

Sastojci:

za prhko tijesto:
15 dag brašna
1/2 žlice pecilnog praška

7,5 dag maslaca

6 dag šećera, 1 vanilin šećer
1 jaje
1 žličica naribane korice limuna
1 žličica naribane korice naranče

za nadjev:
1/2 kg jagoda, 15 dag šećera
2 žličice krušnih mrvica
3 bjelanjka

Zapečena pita od jagoda, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Umijesite prhko tijesto, zamotajte ga u foliju i pustite da odleži u hladnjaku 1 sat. Potom ga razvaljajte i stavite ga peći na 175 stupnjeva, ispecite ga dopola (10-ak minuta), pospite krušnim mrvicama, posložite na njega oprane jagode narezane na listiće i pecite još cca 10 minuta. Na to stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka koji ste istukli s 15 dag šećera, vratite u pećnicu da snijeg dobije zlatnu boju.

Zapečena pita od jagoda, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Jagode nije potrebno šećeriti iz razloga jer u snijeg od bjelanjaka ide 15 dag šećera, ali ako volite slađe slobodno ih uvaljajte u šećer i onda na ušećerene jagode stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Zapečena pita od jagoda, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)

 

 

 

 

 

Zapečena pita od jagoda, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krema od čokolade kave i šumskog voća lotte

Krema od čokolade i kave sa...

             …

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …

torta od sira dilajla

Torta od sira

         …