Zapečena pita od jagoda

Sastojci:
za prhko tijesto:
15 dag brašna
1/2 žlice pecilnog praška
7,5 dag maslaca
6 dag šećera, 1 vanilin šećer
1 jaje
1 žličica naribane korice limuna
1 žličica naribane korice naranče
za nadjev:
1/2 kg jagoda, 15 dag šećera
2 žličice krušnih mrvica
3 bjelanjka
Priprema:
Umijesite prhko tijesto, zamotajte ga u foliju i pustite da odleži u hladnjaku 1 sat. Potom ga razvaljajte i stavite ga peći na 175 stupnjeva, ispecite ga dopola (10-ak minuta), pospite krušnim mrvicama, posložite na njega oprane jagode narezane na listiće i pecite još cca 10 minuta. Na to stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka koji ste istukli s 15 dag šećera, vratite u pećnicu da snijeg dobije zlatnu boju.
Napomena:
Jagode nije potrebno šećeriti iz razloga jer u snijeg od bjelanjaka ide 15 dag šećera, ali ako volite slađe slobodno ih uvaljajte u šećer i onda na ušećerene jagode stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izvor:
Recept Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)