zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Sastojci:

30 dag kratke tjestenine (npr. fusilli, penne…)

1/2 kg špinata

1 manja kapula (luk)

2 kugle mozzarelle

5-6 žlica naribanog parmezana

maslinovo ulje

sol, papar, muškatni oraščić po ukusu

Zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Špinat kratko prokuhajte u poklopljenoj posudi u vlastitom soku da uvene, a potom ga usitnite štapnim mikserom.

Tjesteninu skuhajte i procijedite.

Nasjeckajte kapulu pa je prodinstajte na malo ulja (može i maslac ako volite), dodajte špinat, par žlica parmezana, muškatni oraščić, posolite i popaprite. Pustite kremu od špinata da se malo ohladi, a u međuvremenu nasjeckajte mozzarellu.

U posudi pomiješajte tjesteninu s kremom od špinata u koju ste dodali komadiće mozzarelle – dio ostavite po strani. Smjesu stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, rasporedite komadiće preostale mozzarelle, pospite parmezanom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva, 15-20 minuta, dok se sir ne otopi.

Poslužite toplo.

 

Zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto svježeg možete koristiti i zamrznuti špinat.

 

Zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

talijanska kuhinja

 

 

 

 

 

 

Zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …