Zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom

Sastojci:
30 dag kratke tjestenine (npr. fusilli, penne…)
1/2 kg špinata
1 manja kapula (luk)
2 kugle mozzarelle
5-6 žlica naribanog parmezana
maslinovo ulje
sol, papar, muškatni oraščić po ukusu
Priprema:
Špinat kratko prokuhajte u poklopljenoj posudi u vlastitom soku da uvene, a potom ga usitnite štapnim mikserom.
Tjesteninu skuhajte i procijedite.
Nasjeckajte kapulu pa je prodinstajte na malo ulja (može i maslac ako volite), dodajte špinat, par žlica parmezana, muškatni oraščić, posolite i popaprite. Pustite kremu od špinata da se malo ohladi, a u međuvremenu nasjeckajte mozzarellu.
U posudi pomiješajte tjesteninu s kremom od špinata u koju ste dodali komadiće mozzarelle – dio ostavite po strani. Smjesu stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, rasporedite komadiće preostale mozzarelle, pospite parmezanom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva, 15-20 minuta, dok se sir ne otopi.
Poslužite toplo.
Napomena:
Umjesto svježeg možete koristiti i zamrznuti špinat.
Izvor:
talijanska kuhinja