Zapečene jabuke punjene kestenjem

Sastojci:
4 veće jabuke
15-ak dag oguljenih kestena
mlijeko
grožđice, cca šaka
marmelada od marelica
šećer
vanilija u prahu
putar
bijelo vino
sol
Priprema:
Oguljene kestene skuhajte u mlijeku (cca 2 šalice) s malo soli i vanilije u prahu (cca pola sata).
Operite i osušite jabuke pa im najprije odrežite „kapice“ (nemojte ih guliti), a potom pažljivo izdubite sredinu.
Procijedite kestene, zgnječite ih vilicom, umiješajte grožđice, cca 1 žlicu pekmeza i smjesom napunite jabuke. Složite ih u putrom namašćenu posudu, poklopite ih „kapicama“, pospite šećerom po okusu (4,5 žlica), prelijte čašom vina i na svaku stavite malo putra. Zapecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata.
Izvadite jabuke na tanjur, a sok u kojem su se pekle kratko prokuhajte dok se malo ne zgusne, pa njime prelijte jabuke.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr