zapečene jabuke punjene kestenjem

Sastojci:

4 veće jabuke

15-ak dag oguljenih kestena

mlijeko

grožđice, cca šaka

marmelada od marelica

šećer

vanilija u prahu

putar

bijelo vino

sol

Zapečene jabuke punjene kestenjem, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Oguljene kestene skuhajte u mlijeku (cca 2 šalice) s malo soli i vanilije u prahu (cca pola sata).

Operite i osušite jabuke pa im najprije odrežite „kapice“ (nemojte ih guliti), a potom pažljivo izdubite sredinu.

Procijedite kestene, zgnječite ih vilicom, umiješajte grožđice, cca 1 žlicu pekmeza i smjesom napunite jabuke. Složite ih u putrom namašćenu posudu, poklopite ih „kapicama“, pospite šećerom po okusu (4,5 žlica), prelijte čašom vina i na svaku stavite malo putra. Zapecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata.

Izvadite jabuke na tanjur, a sok u kojem su se pekle kratko prokuhajte dok se malo ne zgusne, pa njime prelijte jabuke.

Zapečene jabuke punjene kestenjem, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Zapečene jabuke punjene kestenjem, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene jabuke punjene kestenjem, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada s jabukama edita3-rez

Rolada s jabukama

           …