Zapečene palačinke s vrganjima

Sastojci:
40-ak dag svježih vrganja (ili zamrznutih)
3-4 zrna češnjaka
maslinovo ulje
naribani parmezan
vrhnje za kuhanje (1,5-2 dl)
sol, papar
peršin, vlasac po ukusu
Priprema:
Vrganje narezane na komadiće stavite dinstati na maslinovo ulje (one zamrznute prethodno odledite), dodajte nasjeckani češnjak, vlasac, peršin, posolite i popaprite pa dinstajte dok ne ispari tekućina tj. dok gljive ne omekšaju.
Dio gljiva (otprilike trećinu) smiksajte, umiješajte vrhnje pa u umak po ukusu dodajte još začina (sol, papar…).
U međuvremenu od jaja, brašna, mlijeka (možete dodati i mineralne vode) i malo soli napravite tijesto za palačinke, pustite ga da cca pola sata odstoji u hladnjaku, pa ispecite palačinke (cca 12 komada, ovisno o veličine tave).
Palačinke napunite dinstanim gljivama, zarolajte i posložite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i zapecite u pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva.
Poslužite toplo.
Napomena:
Umjesto vrganja možete koristiti i druge vrste gljiva, npr. šampinjone.
Izvor:
gastronomika.hr