palačinke s vrganjima2-rez

Sastojci:

40-ak dag svježih vrganja (ili zamrznutih)

3-4 zrna češnjaka

maslinovo ulje

naribani parmezan

vrhnje za kuhanje (1,5-2 dl)

sol, papar

peršin, vlasac po ukusu

Zapečene palačinke s vrganjima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Vrganje narezane na komadiće stavite dinstati na maslinovo ulje (one zamrznute prethodno odledite), dodajte nasjeckani češnjak, vlasac, peršin, posolite i popaprite pa dinstajte dok ne ispari tekućina tj. dok gljive ne omekšaju.

Dio gljiva (otprilike trećinu) smiksajte, umiješajte vrhnje pa u umak po ukusu dodajte još začina (sol, papar…).

U međuvremenu od jaja, brašna, mlijeka (možete dodati i mineralne vode) i malo soli napravite tijesto za palačinke, pustite ga da cca pola sata odstoji u hladnjaku, pa ispecite palačinke (cca 12 komada, ovisno o veličine tave).

Palačinke napunite dinstanim gljivama, zarolajte i posložite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i zapecite u pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva.

Poslužite toplo.

Zapečene palačinke s vrganjima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto vrganja možete koristiti i druge vrste gljiva, npr. šampinjone.

 

Zapečene palačinke s vrganjima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene palačinke s vrganjima, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti