Zapečene palačinke sa špinatom

Sastojci:
½ kg špinata
20-ak dag svježeg sira
naribani parmezan (10-15 dag)
maslinovo ulje
putar
sol, papar
muškatni oraščić
Priprema:
Očišćeni i oprani špinat kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocijedite i pustite da se ohladi. Potom ga usitnite i opet ga kratko prodinstajte na malo putra i/ili maslinovog ulja. Ohladite pa u posudi pomiješajte sa svježim sirom, cca šakom parmezana, naribanim muškatnim oraščićem i svježe samljevenim paprom.
U međuvremenu od jaja, brašna, mlijeka (možete dodati i malo mineralne vode) i malo soli napravite tijesto za palačinke, pustite ga da cca pola sata odstoji u hladnjaku, pa ispecite palačinke (cca 12 komada).
Punite ih smjesom od špinata i sira, zarolajte i složite u vatrostalnu posudu namašćenu putrom. Pospite preostalim parmezanom i komadićima putra pa ih zapecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Napomena:
Za posipanje palačinki osim parmezana možete naribati i neki drugi sir (npr. trapist, gaudu…)
Izvor:
gastronomika.hr