zapeceneprokulicesparmezanom

Sastojci:

1 kg prokulica

20-ak dag naribanog tvrdog sira (parmezan/pecorino…)

putar ili maslinovo ulje

sol

muškatni oraščić

 

Zapečene prokulice sa sirom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očistite i operite prokulice pa ih kuhajte cca 15 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Procijedite ih i tople stavite u namašćenu vatrostalnu posudu. Pospite ih sirom, muškatnim oraščićem, namrvite malo putra ili nakapajte s maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 10-ak minuta, dok se sir ne otopi i dobije zlatnožutu boju. Poslužite toplo.

Zapečene prokulice sa sirom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

U drugoj, sličnoj varijanti (ako ne želite koristiti pećnicu) skuhane prokulice stavite u veću tavu na zagrijano ulje (ili putar) i pecite par minuta na ploči. Dosolite i popaprite po ukusu, dodajte malo muškatnog oraščića, poslužite i u tanjuru pospite parmezanom. Možete dodati i malo peršina.

Zapečene prokulice sa sirom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene prokulice sa sirom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …