punjene paprike by zorana

Sastojci:

14 crvenih rog paprika

cca 65 dag mljevene junetine (od buta)

14 ravnih žlica riže

cca 1 l pasirane rajčice ili soka od rajčice

2 dl bijelog vina

1 čajna žličica papra u zrnu

1 čž kima

1 čž timijana

1 čž korijandera

5 sjemenki kardamoma

2 zdrobljena lovorova lista

sol

Priprema:

Namočite rižu u vino (pustite cca pola sata); očistite, operite i osušite paprike; sameljite začine u mlinčiću.

Napravite smjesu od mesa, riže, začina i soli po ukusu i napunite paprike. Složite ih u tepsiju, prelijte sokom od rajčice, prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva cca 35 minuta. Maknite foliju, po potrebi okrenite paprike, pojačajte gornji gril i zapecite još malo, dok paprike ne dobiju reš pečenu koricu. Izvadite iz pećnice, poklopite pa pustite da odstoji cca 1 sat prije posluživanja (može se i drugi dan jesti hladno). Uz ovako pripremljene paprike odlično paše svježi kozji sir ili vrhnje s češnjakom.

Napomena:

U malo zahtjevnijoj varijanti umjesto junećeg buta preporuča se meso od junećeg vrata, koje je sočnije; u navedenu mješavinu začina možete dodati i mljevene sjemenke piskavice i anisa.

 

Izvor:

gastronomika.hr, recept Zorane Bajt

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti