Zapečene punjene tikvice

Sastojci:
8 okruglih tikvica
½ kg mljevenog mesa (junetina/teletina)
5-6 zrelih rajčica
5-6 žlica parmezana
maslinovo ulje
sol
papar
peršin
2 jaja
peperoncino po ukusu
Priprema:
Oprane tikvice kuhajte u kipućoj vodi 10-ak minuta. Dok se hlade na malo maslinovog ulja kratko popržite meso. Tikvicama odrežite „kapice“, žlicom izdubite pa meso nasjeckajte i dodajte u zdjelu s mljevenim mesom (unutrašnjost izdubljenih tikvica blago posolite). Umiješajte sir, jaja, peršin, sol, papar i peperoncino – ako volite malo ljuće. Napunite tikvice smjesom, složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, između njih stavite nasjeckane rajčice, nakapajte s malo maslinovog ulja, poklopite ih „kapicama“ i zapecite cca 45 minuta na 190 stupnjeva.
Napomena:
Umjesto okruglih tikvica dakako možete koristiti i duguljaste koje nakon što ih prokuhate prerežite po duljini izdubite meso i pripremite po gore opisanom receptu.
Izvor:
gastronomika.hr