zapečene punjene tikvice

Sastojci:

8 okruglih tikvica

½ kg mljevenog mesa (junetina/teletina)

5-6 zrelih rajčica

5-6 žlica parmezana

maslinovo ulje

sol

papar

peršin

2 jaja

peperoncino po ukusu

Zapečene punjene tikvice, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Oprane tikvice kuhajte u kipućoj vodi 10-ak minuta. Dok se hlade na malo maslinovog ulja kratko popržite meso. Tikvicama odrežite „kapice“, žlicom izdubite pa meso nasjeckajte i dodajte u zdjelu s mljevenim mesom (unutrašnjost izdubljenih tikvica blago posolite). Umiješajte sir, jaja, peršin, sol, papar i peperoncino – ako volite malo ljuće. Napunite tikvice smjesom, složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, između njih stavite nasjeckane rajčice, nakapajte s malo maslinovog ulja, poklopite ih „kapicama“ i zapecite cca 45 minuta na 190 stupnjeva.

 

Zapečene punjene tikvice, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Umjesto okruglih tikvica dakako možete koristiti i duguljaste koje nakon što ih prokuhate prerežite po duljini izdubite meso i pripremite po gore opisanom receptu.

Zapečene punjene tikvice, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene punjene tikvice, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti