zapecene sarmice od kelja

Sastojci:

12 većih listova kelja
30-ak dag mljevene junetine
1 veća naribana mrkva

riža, cca šaka
1-2 jaja
15-20 dag sira po izboru
sol
papar
muškatni oraščić
putar ili maslinovo ulje

Zapečene sarmice od kelja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Odaberite mekše unutarnje listove kelja, operite ih i kratko ih prokuhajte u kipućoj posoljenoj vodi (ili na pari). Ohladite ih i osušite na krpi. U vodi u kojoj su se kuhali listovi kelja nekoliko minuta kuhajte rižu pa je u cjedilu isperite hladnom vodom.
Meso kratko popržite na tavici, ohladite, prebacite u zdjelu pa dodajte jaja, rižu, mrkvu, dio naribanog sira (parmezan,paški…), posolite, popaprite i naribajte muškatni oraščić.
Listovima kelja odrežite tvrde dijelove pa ih punite smjesom i zarolajte u sarmice. Posložite ih na pleh ili vatrostalnu posudu obloženu namašćenim papirom za pečenje (po želji koristite putar ili maslinovo ulje). Pospite preostalim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
Po ukusu nakapajte s malo maslinovog ulja i poslužite toplo.

Zapečene sarmice od kelja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Zapečene sarmice od kelja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene sarmice od kelja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti