zapečene tikvice punjene kozicama 2

Sastojci:

8 manjih tikvica

40-ak dag repova kozica

2,3 žlice krušnih mrvica

2,3 žlice naribanog parmezana (ili pecorina)

2,3 režnja češnjaka

bijelo vino (par žlica)

maslinovo ulje

sol, papar

svježi vlasac

peperoncino po ukusu

Zapečene tikvice punjene kozicama, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očišćene repove kozica nasjeckajte i blago posolite i popaprite.

Oprane tikvice kratko prokuhajte u slanoj kipućoj vodi (cca 5 minuta), a potom ih uronite u hladnu vodu. Prerežite ih po duljini i pažljivo izdubite meso koje na malo ulja popržite s nasjeckanim češnjakom, peperoncinom i podlijte vinom. Kad ishlapi dodajte kozice, nasjeckani vlasac, još koju minutu poprižite, maknite s vatre pa umiješajte mrvice. Smjesom napunite izdubljene tikvice, složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, pospite sirom i 10-15 (ovisno o pećnici) minuta zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Zapečene tikvice punjene kozicama, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto vlasca možete koristiti peršin, a umjesto kozica – repove škampa.

Zapečene tikvice punjene kozicama, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečene tikvice punjene kozicama, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …