Zapečene tikvice punjene kozicama

Sastojci:
8 manjih tikvica
40-ak dag repova kozica
2,3 žlice krušnih mrvica
2,3 žlice naribanog parmezana (ili pecorina)
2,3 režnja češnjaka
bijelo vino (par žlica)
maslinovo ulje
sol, papar
svježi vlasac
peperoncino po ukusu
Priprema:
Očišćene repove kozica nasjeckajte i blago posolite i popaprite.
Oprane tikvice kratko prokuhajte u slanoj kipućoj vodi (cca 5 minuta), a potom ih uronite u hladnu vodu. Prerežite ih po duljini i pažljivo izdubite meso koje na malo ulja popržite s nasjeckanim češnjakom, peperoncinom i podlijte vinom. Kad ishlapi dodajte kozice, nasjeckani vlasac, još koju minutu poprižite, maknite s vatre pa umiješajte mrvice. Smjesom napunite izdubljene tikvice, složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, pospite sirom i 10-15 (ovisno o pećnici) minuta zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Napomena:
Umjesto vlasca možete koristiti peršin, a umjesto kozica – repove škampa.
Izvor:
gastronomika.hr