zapečeni krumpasi s mocarelom-rez1

Sastojci:

½ kg krumpira (podjednake veličine)

2 kugle mozzarelle

ulje (maslinovo/suncokretovo, po želji)

sol

papar

začinsko bilje po ukusu (timijan,origano…)

2-3 zrna češnjaka ili manja kapula (luk)

Zapečeni krumpir s mozzarellom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oprane i oguljene krumpire narežite na ploške (ne pretanke) pa ih posložite u nauljenu vatrostalnu posudu, posolite, popaprite, dodajte grubo nasjeckani češnjak ili kapulu, pospite začinskim biljem i dodajte još malo ulja da ne bude suho.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 40-ak minuta, povremeno kuhačom promiješajte. Kad je krumpir skoro pečen prekrijte ga narezanom mozzarellom i još par minuta zapecite, da se sir otopi i dobije lijepu koricu.

Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja.

Zapečeni krumpir s mozzarellom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Zapečeni krumpir s mozzarellom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

talijanska kuhinja

Zapečeni krumpir s mozzarellom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti