zapečeni krumpiri punjeni porilukom i pancetom

Sastojci:

4 veća krumpira

1 srednji poriluk

komadić mesnate pancete (slanine), cca 15 dag

naribani parmezan, cca 2-3 žlice

maslinovo ulje

peršin

sol, papar

Zapečeni krumpiri punjeni porilukom i pancetom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Krumpire kuhajte u kori cca pola sata, procijedite i pustite da se ohlade. Odrežite im „kapice“ po dužini i pažljivo ih izdubite (izdubljeni dio stavite sa strane).

U međuvremenu, očišćeni i oprani poriluk narežite pa ga kratko prodinstajte na malo maslinovog ulja, posolite pa umiješajte izdubljeni dio krumpira (maknite s vatre).

Posebno na tavici popržite na komadiće narezanu pancetu. Potom u zdjeli pomiješajte poriluk, pancetu, dodajte nasjeckani peršin i popaprite po ukusu (ukoliko vam se smjesa čini suha dodajte maslinovog ulja).

Složite izdubljene krumpire u vatrostalnu posudu, u svaki nakapajte malo maslinovog ulja, pospite parmezanom (ili nekim drugim tvrdim sirom po ukusu), napunite smjesom i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Zapečeni krumpiri punjeni porilukom i pancetom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto pancete možete koristiti pršut ili kobasicu.

Zapečeni krumpiri punjeni porilukom i pancetom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika hr.

 

 

 

Zapečeni krumpiri punjeni porilukom i pancetom, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti