Zapečeni mladi krumpir sa sirom

Sastojci:

1 kg krumpira (podjednake veličine)

20-ak dag sira po želji (ementaler, gauda, parmezan…)

ulje

sol, papar

povrtna juha, cca 1 l

Priprema:

Oguljene i oprane krumpire posložite u prikladnu vatrostalnu posudu tako da budu gusto natisnuti. Prelijte juhom, nakapajte uljem, posolite i popaprite pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca 1 sat, dok krumpiri ne omekšaju, a tekućina ishlapi. Pospite naribanim sirom (možete kombinirati vrste) i zapecite još kratko da se sir otopi, a krumpiri dobiju hrskavu koricu.

Poslužite toplo.

Napomena:

Po ukusu krumpire možete posuti i začinskim travama – origano, bosiljak…

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …