zapeceni njoki s misancom teatar

Sastojci:

40 dag njoka s mišancom

8 dag maslaca

1 žlica svježih kaduljinih listova

2 žlice samljevenih oraha

2 žlice krušnih mrvica

2 žlice kaduljina cvijeta

sol

svježe samljeveni papar

 

Priprema:

Za njoke s mišancom prenosimo recept za veću količinu od one predviđene za ovo jelo.

Sastojci su: 1 kg krumpira, 1 kg mišance, 35 dag brašna, 2 jaja, 2 dag maslaca, 2 žličice soli i sol za kuhanje povrća. Krumpir u kori skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga, protisnite kroz sito i ohladite. Mišancu (mišanciju) skuhajte u slanoj vodi i dobro procijedite kroz krpu. Izmiješajte mišancu i jaja u električnoj sjeckalici. Protisnite dobivenu smjesu kroz gusto cjedilo. Od ohlađenog krumpira, mišance, maslaca, brašna i soli umijesite tijesto. Podijelite tijesto na 4 dijela i oblikujte njoke. Kuhajte ih u slanoj vodi.

Njoke skuhajte i procijedite. Na tavi rastopite maslac, dodajte kaduljin list i procijedite kroz sito. Na dobivenom aromatiziranom maslacu popržite njoke uz dodatak samljevenih oraha i krušnih mrvica. Začinite i poslužite posuto kaduljinim cvjetovima.

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu (tradicionalna dalmatinska kuharica na suvremen način), Dragana Grbića (VBZ)

Izvor:

Dragan Grbić

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

špageti s jakobovim kapicama

Špageti s Jakobovim kapicama

                 …