Zapečeni njoki s mišancom i aromom kadulje

Sastojci:
40 dag njoka s mišancom
8 dag maslaca
1 žlica svježih kaduljinih listova
2 žlice samljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice kaduljina cvijeta
sol
svježe samljeveni papar
Priprema:
Za njoke s mišancom prenosimo recept za veću količinu od one predviđene za ovo jelo.
Sastojci su: 1 kg krumpira, 1 kg mišance, 35 dag brašna, 2 jaja, 2 dag maslaca, 2 žličice soli i sol za kuhanje povrća. Krumpir u kori skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga, protisnite kroz sito i ohladite. Mišancu (mišanciju) skuhajte u slanoj vodi i dobro procijedite kroz krpu. Izmiješajte mišancu i jaja u električnoj sjeckalici. Protisnite dobivenu smjesu kroz gusto cjedilo. Od ohlađenog krumpira, mišance, maslaca, brašna i soli umijesite tijesto. Podijelite tijesto na 4 dijela i oblikujte njoke. Kuhajte ih u slanoj vodi.
Njoke skuhajte i procijedite. Na tavi rastopite maslac, dodajte kaduljin list i procijedite kroz sito. Na dobivenom aromatiziranom maslacu popržite njoke uz dodatak samljevenih oraha i krušnih mrvica. Začinite i poslužite posuto kaduljinim cvjetovima.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu (tradicionalna dalmatinska kuharica na suvremen način), Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić