zapečeni poriluk "alla pizzaiola"

Sastojci:

nekoliko većih poriluka, cca 1 kg

passata (umak od rajčice), cca 5 dl

maslinovo ulje

origano

4,5  režnjeva češnjaka

15-20 dag gaude

15-ak dag šunke

naribani parmezan

sol

papar

Zapečeni poriluk „alla pizzaiola“, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Nasjeckani češnjak kratko popržite na maslinovom ulju, dodajte passatu, posolite, popaprite, dodajte origano (žličicu-dvije, po ukusu) i kuhajte 10-15 minuta.

U međuvremenu očišćeni i oprani poriluk (većinu zelenog dijela odstranite i iskoristite za neko drugo jelo) prokuhajte u kipućoj vodi (cca 10 minuta), procijedite pa uzdužno prerežite.

Nauljite vatrostalnu posudu, složite poriluk, prelijte umakom od rajčice, pospite nasjeckanom šunkom, prekrijte komadićima sira, pa ponovno slažite sastojke istim redoslijedom, s time da završite s gaudom. Pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva, 5-10 minuta, odnosno dok vam sir na površini ne dobije lijepu zlatnožutu boju.

Poslužite toplo.

Zapečeni poriluk „alla pizzaiola“, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Može i bez šunke, u tom slučaju povećajte količinu sira. Također, umjesto gaude možete koristiti mozzarellu.

Zapečeni poriluk „alla pizzaiola“, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

recept talijanske kuhinje

 

 

Zapečeni poriluk „alla pizzaiola“, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …