zapečeni punjeni pomidori

Sastojci:

12 pomidora (rajčica) jednake veličine

½ kg mljevenog mesa (junetina/ teletina)

1 veća kapula (luk)

nekoliko režnjeva češnjaka

4-5 žlica krušnih mrvica

4-5 žlica parmezana

2 jaja

maslinovo ulje

sol, papar

svježi bosiljak

Zapečeni punjeni pomidori, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pomidor operite, odrežite im „kapice“  pa ih pažljivo izdubite – meso i sok stavite sa strane (u šalicu), a izdubljene pomidore blago posolite.

Na malo maslinovog ulja kratko popržite sitno nasjeckanu kapulu i češnjak pa dodajte meso i nastavite pržiti miješajući. Dodajte sok i meso izdubljenih pomidora, posolite i popaprite pa dinstajte još 15-20 minuta. U meso umiješajte mrvice, parmezan, jaja i usitnjeni bosiljak pa smjesom napunite pomidore. Složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, poklopite ih “kapicama” (možete preliti s malo salse) i pecite cca pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Poslužite toplo ili mlako.

Zapečeni punjeni pomidori, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto bosiljka možete koristiti neko drugo začinsko bilje po ukusu – peršin, timijan, origano…

Zapečeni punjeni pomidori, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Zapečeni punjeni pomidori, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti