Zapečeni punjeni pomidori

Sastojci:
12 pomidora (rajčica) jednake veličine
½ kg mljevenog mesa (junetina/ teletina)
1 veća kapula (luk)
nekoliko režnjeva češnjaka
4-5 žlica krušnih mrvica
4-5 žlica parmezana
2 jaja
maslinovo ulje
sol, papar
svježi bosiljak
Priprema:
Pomidor operite, odrežite im „kapice“ pa ih pažljivo izdubite – meso i sok stavite sa strane (u šalicu), a izdubljene pomidore blago posolite.
Na malo maslinovog ulja kratko popržite sitno nasjeckanu kapulu i češnjak pa dodajte meso i nastavite pržiti miješajući. Dodajte sok i meso izdubljenih pomidora, posolite i popaprite pa dinstajte još 15-20 minuta. U meso umiješajte mrvice, parmezan, jaja i usitnjeni bosiljak pa smjesom napunite pomidore. Složite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, poklopite ih “kapicama” (možete preliti s malo salse) i pecite cca pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Poslužite toplo ili mlako.
Napomena:
Umjesto bosiljka možete koristiti neko drugo začinsko bilje po ukusu – peršin, timijan, origano…
Izvor:
gastronomika.hr