zapečeni špinat s tri vrste sira

Sastojci:

1/2 kg špinata

20-ak dag skute

10-ak dag ementalera

10-ak dag parmezana

4-5 jaja

muškatni oraščić

maslinovo ulje

maslac

krušne mrvice

sol, papar

Zapečeni špinat s tri vrste sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očišćeni i oprani špinat kratko prodinstajte na malo ulja (možete i na maslacu ako više volite) da omekša. Ohladite ga (istisnite višak vode) i usitnite.

Istucite jaja sa soli i paprom po ukusu, umiješajte skutu koju ste prethodno izgnječili vilicom, dodajte naribani ementaler i parmezan, muškatnog oraščića po ukusu pa sve skupa dobro promiješajte (malo sira ostavite sa strane).

Namastite kalup maslacem, pospite mrvicama pa ulijte smjesu i stavite peći 30-40 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nekoliko minuta prije kraja pospite preostalim sirom i još kratko zapecite (da dobije koricu).

Pustite da se malo ohladi, narežite na kriške i poslužite uz salatu po želji.

Zapečeni špinat s tri vrste sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Zapečeni špinat s tri vrste sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Zapečeni špinat s tri vrste sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti