Zapečeni špinat s tri vrste sira

Sastojci:
1/2 kg špinata
20-ak dag skute
10-ak dag ementalera
10-ak dag parmezana
4-5 jaja
muškatni oraščić
maslinovo ulje
maslac
krušne mrvice
sol, papar
Priprema:
Očišćeni i oprani špinat kratko prodinstajte na malo ulja (možete i na maslacu ako više volite) da omekša. Ohladite ga (istisnite višak vode) i usitnite.
Istucite jaja sa soli i paprom po ukusu, umiješajte skutu koju ste prethodno izgnječili vilicom, dodajte naribani ementaler i parmezan, muškatnog oraščića po ukusu pa sve skupa dobro promiješajte (malo sira ostavite sa strane).
Namastite kalup maslacem, pospite mrvicama pa ulijte smjesu i stavite peći 30-40 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nekoliko minuta prije kraja pospite preostalim sirom i još kratko zapecite (da dobije koricu).
Pustite da se malo ohladi, narežite na kriške i poslužite uz salatu po želji.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr