zapečeni vrganji

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

8 svježih vrganja srednje veličine

15 dag naribanog parmezana

mrvice (do 10 dag)

1 jaje

2 režnja češnjaka

1 svežnjić peršina

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Dobro očistite vrganje od zemlje (nemojte ih prati jer će postati gnjecavi i izgubiti karakterističnu aromu; možete ih obrisati vlažnom, dobro ocijeđenom krpicom), odvojite stručke od klobuka. Stručke narežite na kockice, posolite i pustite da 15-ak minuta odstoje u cjedilu i po potrebi ih posušite kuhinjskim papirom.

Na zagrijanom ulju kratko popržite češnjak, ubacite nasjeckane stručke, malo posolite, dodajte nasjeckani peršin i još malo popržite. Ostavite da se malo ohlade i potom umiješajte parmezan, krušne mrvice, tučeno jaje te soli i papra po želji. Ukoliko vam je smjesa pregusta ulijte malo tople vode ili bijelog vina.

Lagano posolite klobuke i napunite ih smjesom i posložite ih u prikladnu posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Pokapajte ih maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva cca pola sata. Poslužite tople ili mlake.

Napomena:

na isti način možete pripremiti i šampinjone

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …