želatina od kuhanog vina ines

Sastojci:

1 l dobrog crnog vina
200 g šećera (po ukusu može i manje)
10 klinčića
štapić cimeta
malo đumbira u prahu (ili svježeg)
malo muškatnog oraščića

+ 12 listića želatine i malo bademovog ili lanenog ulja

Želatina od kuhanog vina, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kuhajte vino sa šećerom, klinčićima, cimetom, đumbirom i oraščićem cca 10 minuta na laganoj vatri. U toplo dodajte prethodno namočenu želatinu, ulijte u kalup premazan bademovim ili lanenim uljem i pustite da se stvrdne.

Ukrasite koricama limuna ili naranče i poslužite.

Želatina od kuhanog vina, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Želatina od kuhanog vina, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

Želatina od kuhanog vina, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …