zelena juha od krumpira - caldo verde

Sastojci:

250 g blitve

150 g chorizo kobasice ili 1 tvrda svinjska kobasica začinjena češnjakom

500 g krumpira

1 l vode

1 žličica soli

2 žlice maslinova ulja

1 navršak noža crnog papra

 

 

Priprema:

Blitvu operemo, ocijedimo i narežemo na rezance. Kobasicu kuhamo 15 minuta u vrućoj vodi, zatim je ohladimo i narežemo na ploške. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. U posoljenoj vodi kuhamo 20 minuta ploške krumpira, izvadimo ih iz vode žlicom za obiranje pjene i zgnječimo. Pire od krumpira vratimo u vodu u kojoj su s kuhale ploške, dodamo maslinovo ulje, papar, rezance blitve i ploške kobasice pa sve kuhamo pokriveno još 10 minuta. Poslužimo s bijelim ili kukuruznim kruhom.

Napomena:

umjesto chorizo kobasice dobro će poslužiti i kobasice češnjovke

Izvor:

tradicionalni portugalski recept

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti