zeleni kaneloni

Sastojci:

(za 4 osobe)

12 zelenih cannellona (kanelona)

1,20 dag tikvica

2 žumanjka

20 dag svježeg kravljeg sira

naribani parmezan

za umak bešamel:

8 dag maslaca

8 dag brašna

4 dl mlijeka

ulje

sol, papar

Zeleni cannelloni, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Prokuhajte 1 kg tikvica na pari ili u slanoj vodi da ostanu tvrde. Nasjeckajte ih i pomiješajte s dobro iscijeđenim sirom, žumanjcima, solju, paprom i 2 žlice parmezana. Napunite smjesom cannellone i poslažite na nauljenu vatrostalnu posudu.

Za umak napravite zapržak na niskoj temperaturi. Zalijte mlijekom i dalje miješajte da se zgusne, te potom začinite. Narežite preostale tikvice, poslažite ih na cannellone. Sve zalijte umakom i ispecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva prema uputama na omotu tjestenine.

Zeleni cannelloni, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Kupovni cannelloni su vrlo krhki i lako pucaju dok ih punite. Nemojte i natrpavati smjesom, a umjesto rukama možete ih puniti pomoću štrcaljke ili vrećice za tučeno slatko vrhnje.

Zeleni cannelloni, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

Zeleni cannelloni, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …