Zeleni cannelloni

Sastojci:
(za 4 osobe)
12 zelenih cannellona (kanelona)
1,20 dag tikvica
2 žumanjka
20 dag svježeg kravljeg sira
naribani parmezan
za umak bešamel:
8 dag maslaca
8 dag brašna
4 dl mlijeka
ulje
sol, papar
Priprema:
Prokuhajte 1 kg tikvica na pari ili u slanoj vodi da ostanu tvrde. Nasjeckajte ih i pomiješajte s dobro iscijeđenim sirom, žumanjcima, solju, paprom i 2 žlice parmezana. Napunite smjesom cannellone i poslažite na nauljenu vatrostalnu posudu.
Za umak napravite zapržak na niskoj temperaturi. Zalijte mlijekom i dalje miješajte da se zgusne, te potom začinite. Narežite preostale tikvice, poslažite ih na cannellone. Sve zalijte umakom i ispecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva prema uputama na omotu tjestenine.
Napomena:
Kupovni cannelloni su vrlo krhki i lako pucaju dok ih punite. Nemojte i natrpavati smjesom, a umjesto rukama možete ih puniti pomoću štrcaljke ili vrećice za tučeno slatko vrhnje.
Izvor:
gastronomika.hr